Rehberlik Çalışmaları Geri Dön

Rehberlik birimi olarak her öğrencimizle bireysel görüşmeler yapılır. Bunun yanı sıra ihtiyaca göre belirlenmiş konularda grup rehberliği yapılır. Öğrencilerimiz, yapılan bireysel ve grup görüşmeleri ile

 

1.         Akademik başarı/ öğrenmeye ilişkin sorunlar

2.         Sosyal uyum

3.         Anne-baba-çocuk iletişimi

4.         Olumlu davranışlar geliştirme

5.         Sınav kaygısı ile baş etme

6.         Öfke kontrolü

8.         Ergenlik

9.         Etkili İletişim

10.       Verimli çalışma yöntemleri

11.       Zaman yönetimi

12.       Sınav sistemi hakkında güncel olarak bilgilendirme

 

gibi bir çok alanda yıl boyunca destek alır.

 

Rehberlik birimimiz sınava hazırlanan öğrenciyle bireysel olarak, öğrencinin akademik durumuna göre çalışma programı hazırlar. Program, öğrencinin bireysel farklılıkları, öğrenmeye ilişkin tutumu, güdülenme ve genel uyarılmışlık hali gibi durumları dikkate alınarak kişiye özel olarak hazırlanır. Sonraki süreçte yine bireysel farklılıklar göz önüne alınarak belirlenen periyotlarda kontrol ve program geliştirmesi sağlanarak öğrencinin sınav sürecinde hem duygusal hem akademik gelişimi yakından takip edilmiş olur.

 

Mesleki rehberlik çalışmaları tüm yıl boyunca yapılır. Henüz hedef belirleyememiş öğrencilerin kendisini tanımasına, kendisine uygun meslekler belirlemesinde aktif olarak destek olunur. Sonrasında bu hedefi doğrultusunda öğrencinin yapması gerekenler (bölümün puanı, kaç net yapması gerektiği, hangi üniversitelerde o bölümün olduğu) paylaşılır. Bölümlere göre okuyacağı meslekler ve gereklilikleri, iş olanakları, geleceği hakkında objektif olarak bilgilendirme yapılır. Motivasyonlarını güçlendirmek ve korumak adına çeşitli üniversitelerle iş birliği sağlanarak öğrencilere gezi, tanıtım, seminer desteği verilir.

 

 Öğrencilerimizin kişisel gelişimini desteklemek ve okul-aile iş birliğini sağlamak amacıyla veli görüşmeleri gerçekleştirmenin yanı sıra velilerimizin de bilgilendirilmesi amacıyla yıl içinde bölüm seçme, meslek belirleme, sınav sistemi, aile içi iletişim ve Yeşilay’ın da desteğiyle bağımlılık konularında veli eğitim seminerleri düzenlenir.

 

Yıllık plan doğrultusunda yapılan çalışmaların yanı sıra öğrencilerin yıl içinde tespit edilen farklı ihtiyaçları olması durumunda da rehberlik çalışmaları devam eder.

 

Ve bu çalışmaların yanında rehberlik birimi olarak amacımız; empati kurabilen, yeteneklerinin farkında olup ne istediğini bilen, sevgi ve hoşgörü sahibi bireylerin yetişmesine yardımcı olmaktır.