Öğrencilerimizin, hayatlarının her döneminde yerine getirmeleri gereken gelişim görevlerini başarıyla tamamlayabilmeleri için benimsenen“gelişimsel rehberlik” yaklaşımı ile İlkokul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından desteklenmektedirler.

Rehberlik ve psikolojik danışma çalışmaları ile öğrencilerin sorumluluk sahibi, öz güveni yüksek, yaratıcı, özgür düşünebilen, bilgiyi kullanabilen, yeni koşullara ve değişimlere ayak uydurabilen ve sorunlar karşısında çözüm üretebilen yeterliğe ulaşmaları hedeflenmektedir.

İhtiyaca yönelik olarak öğrencilerimizden, velilerimizden veya öğretmenlerimizden gelen talep ya da yönlendirmeler doğrultusunda gerekli görüşmeler gerçekleştirilir. Amaç, öğrencinin bulunduğu durumu değerlendirmesine yardımcı olmak, problem çözme becerilerini geliştirmek, duygusal rahatlama sağlamak ve özel durumlarda öğrenci ve aile ile ortak hareket edebilmektir.

Gerçekleştirilen veli görüşmeleri sayesinde tüm öğrencilerin gelişimleri, okul dışı ortamlardaki davranışları ve aile içi duygu durum yansımaları yakından takip edilir. Hem sınıf hem de branş öğretmenlerinden alınan görüşler vasıtasıyla öğrencinin her alandaki gelişiminin en üst düzeye çıkarılması hedeflenmektedir.

İlkokul Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi, ihtiyaçlara ve çeşitli yaş gruplarına yönelik olarak, dönemsel envanter ve test uygulamalarıyla ihtiyaç ve yönlendirme durumunu test etmekte; ''el-göz koordinasyonu” ve “küçük kas çalışmaları'', ''dikkat çalışmaları'' ve ''sosyal beceri programları'' düzenemektedir.

Öğrencilerimizin; kendini sağlıklı ifade edebilen, doğru iletişim diline hakim, kendisi ile barışık, sorumluluk ve karar verme becerileri gelişmiş ve bireysel farklılıklara değer veren, MUTLU bireyler olarak yetişmeleri için İlkokul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri katkı sağlar. Çocuklarımızın ''Kendini Gerçekleştirme'' için çıktıkları eğitim ve öğretim yolunda, ''Gizlilik'' ve ''Güvenilirlik'' çerçevesi içinde profesyonel bir yardım süreci sunulur.