5.SINIF

DÜŞLE VE YARAT (GÖRSEL SANATLAR) KULÜBÜ

Düşle ve yarat kulübünde öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmeleri, boya ve çeşitli malzemeleri kullanarak iki veya üç boyutlu tasarımlar yapmaları amaçlanır.

Öğrencilerimizin Görsel Sanatlarda kültürlerini, hayal gücünü ve el becerilerini geliştirmek ve kapasitelerini arttırmak;  bununla birlikte farklı malzemeleri doğru alanlarda kullanmaları sağlanmaktadır.


TÜRKÇE DRAMA KULÜBÜ

Öğrenciler Türkçe Drama Kulübünde insan, doğa, hayvan sevgisi temalı bir oyunda görev alarak topluluk önünde sahneye çıkma fırsatını deneyimlerler.

SATRANÇ- AKIL OYUNLARI KULÜBÜ

Günümüzde çok boyutlu zeka kuramı uygulamaları içerisinde oynayarak ve eğlenerek öğrenmek önemli bir yer tutmaktadır. Çocuklar için değerli ve doğal bir öğrenme yöntemi olan “oyun” artık sık kullanılan bir eğitim aracı oldu.

İşte bu nedenle, 4000 yıllık bir tarihi olan satranç başta olmak üzere, zeka oyunları; çocukların eğlenirken öğrenmesi, zekasını geliştirmesi ve bir düşünme disiplini sağlaması açısından, “oyunlaştırma metodunun” en önemli destekçileridir.

Çocuklar bu oyunlarla var olan zihinsel ve bilişsel yeteneklerini geliştirebildikleri gibi, yeni yetenekler de kazanırlar. Satranç ve diğer birçok akıl oyunu çocuklara; çabuk ve doğru karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, planlı hareket edebilme, mantığını etkin ve yetkin bir şekilde kullanma, belirli bir konuya odaklanabilme yeteneği kazandırır.

MÜZİK KULÜBÜ (PİYANO VEYA GİTAR)

Piyano kulübünde öğrencilerimiz nota ve parmak çalışmaları yapıyor. El-göz koordinasyonunu geliştirmeye yönelik çalışmalar yaparak çift el kullanımını geliştiriyoruz.

TASARIM VE KODLAMA KULÜBÜ

Bu kulüpteki öğrencilerimizle  Arduino ile çalışıyoruz.Öğrenciler kendi  icatlarını tasarlıyor. Çeşitli sensörleri kullanıp kodlayarak heyecan verici deneyimler yaşıyoruz. Örneğin joystick ile kontrol edebileceğimiz bir araç ya da engel tanıma sistemi olan bir araba tasarlayabiliyoruz.

Bu kulüp kod yazmaya ve icat çıkarmaya meraklı öğrencilerimiz için...