Değerli  Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz ,

Yakacık Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan, laik cumhuriyetin kazanımlarını ışığında ilerleyen,  saygın ve güvenilir bir tarih barındıran bir kurumdur.

Okulumuzun temel hedefleri üst düzey akademik başarı ve üst öğrenime geçiş sınavlarında yüksek başarı gibi iki somut geleneğin yanı sıra  eğitilenin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktan oluşturmaktadır. Bu da alanında uzman ve deneyimli eğitim kadrosu ve akademik danışmanların rehberliğinde her öğrencinin tek ve özgün olduğu ilkesinden hareketle eğitim öğretim süreçlerinin öğrencilerimizin bireysel farklılıklarının dikkate alınarak planlanması ile gerçekleşmektedir.

Okulumuz, dengeli bir eğitim öğretim programıyla öğrencilerine güçlü bir akademik programın yanı sıra ana dilini ve doğru ve etkili -Avrupa Birliği standartları   düzeyinde- bir yabancı dili çok iyi, ikinci yabancı dili iyi derecede kullanabilme, en az bir sanat  ve spor dalında kendini etkin bir  biçimde ifade edebilme becerilerini kazandırmaktadır. Eğitim yaşantısı boyunca öğrencilerimiz kısa zaman aralıklarında, güvenilir ölçme araçları ile değerlendirilmekte ve öğrencilerin öğrenme sürecinin niteliği sürekli olarak geliştirilmektedir.

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı, özgün dersler ve programlarla  (Eğlenceli bilim, GEMS, kodlama, kulüp çalışmaları, satranç, drama vb.)  zenginleştirilerek uygulanır. Sınıflarımız atölye, öğrencilerimiz ise yaşam tasarlayıcıları olarak kabul edilir. Öğrendiklerini yaşama aktarmaları ve sunmaları için çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalara, sınavlara, toplum hizmeti çalışmalarına ve değişim programlarına katılımları sağlanır.

Bizler, sizlerden aldığımız destekle öğrencilerimizin  eğitim yolculuğunda yanlarında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. En büyük dileğimiz, öğrencilerimizin okullarında edindikleri deneyimlerinin yaşamlarında hayat bulması ve  2022-2023 eğitim öğretim yılında olduğu gibi gelecek yıllarda da hayat boyu öğrenme isteklerinin sürmesidir. Sağlıklı, başarılı bir yıl olması dileklerim ile esenlikler dilerim. 

Halise KIVANÇ

Kampüs Müdürü