Sayın Velilerimiz,

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Kılavuz ile birlikte bu yıl 75 bin öğrencinin yararlanabileceği, özel okullara yönelik eğitim ve öğretim desteği başvuruları başladı.

Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Kılavuza göre halen teşvik alan öğrencilerden ara sınıflarda okuyanlar başvuru yapmayacak olup, sadece bir üst kademeye geçen öğrencilerimiz (anasınıfından ilkokula, ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye) ve geçmiş yıllarda teşvike hak kazanmamış öğrencilerimizin velileri okulumuza gelerek BİZZAT başvuruda bulunabileceklerdir.

Bu yıl 75 bin öğrenci velisinin yararlanabileceği açıklanan uygulamada okul öncesi eğitim kurumumuzdaki öğrencilere 3.290 TL, İlkokul öğrencilere 3.960 TL Ortaokuldaki öğrencilere 4.610 TL ve Lise öğrencilerine 4.610 TL destek verileceği açıklanmıştır. Okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerden 48-66 ay yaş grubundakiler Eğitim ve Öğretim Desteğinden yaralanabileceklerdir. Teşvikten yararlanmak isteyen velilerimiz e-kılavuz doğrultusunda başvurularını yapabileceklerdir. Eğitim ve öğretim desteği verilecek asil öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eylül ayı içerisinde tespit edilecek ve ardından internet sayfasında duyurulacaktır.

Başvuru esnasında okula teslim edilmesi zorunlu belge:

Öğrencinin birlikte yaşadığı çalışan aile bireylerine (anne, baba, kardeşler) ait gelir durumunu gösteren 2018 yılı Mayıs, Haziran veya Temmuz aylarından herhangi birine ait belge: Belge çalışma durumuna göre Vergi Dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınacaktır.

Kişiye özel durumları ispatlayan diğer belgeler:

  • Kira gelir taahhütnamesi: Öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerinin herhangi bir kira geliri olması durumunda kira gelir taahhütnamesini doldurup okula teslim etmesi gerekmektedir.
  • Diğer kardeşler için öğrenim belgesi: Eğitim öğretim desteği için başvuran öğrencinin okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise veya üniversitede öğrenim gören kardeşi varsa öğrenim durumu belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Üniversite sınavını bu yıl kazanmış kardeşler için üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgenin ibrazı yeterlidir.

 Kişisel Başarı Belgeleri:

  • Eğitim öğretim desteği için başvuran öğrenci 2016-2017 veya 2017-2018 eğitim öğretim yıllarında ülkemizi uluslararası olimpiyatlarda temsil etmiş ise ilgili federasyondan buna ilişkin belgeyi alıp okula ibraz etmelidir.    
  • Eğitim öğretim desteği için başvuran öğrencinin resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda aldığı birincilik, ikincilik veya üçüncülük dereceleri varsa ilgili makamdan bu belgeleri alıp okula ibraz etmelidir.    

2018-2019 Egitim Ögretim Desteği Kılavuzu'na buradan ulaşabilrsiniz.

Saygılarımla

Didem ÖZKAN

Kampüs Müdürü