Sayın Velimiz,

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Kılavuz ile birlikte bu yıl 75 bin öğrencinin yararlanabileceği, özel okullara yönelik eğitim ve öğretim desteği başvuruları başlamıştır.

Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Kılavuza göre halen teşvik alan öğrencilerden ara sınıflarda okuyan öğrenciler başvuru yapmayacak olup sadece bir üst kademeye geçen öğrencilerimiz (anasınıfından ilkokula, ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye) ve geçmiş yıllarda teşvike hak kazanmamış öğrencilerimizin velileri okulumuza gelerek BİZZAT başvuruda bulunabileceklerdir. Okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerden 48-66 ay yaş grubundakiler Eğitim ve Öğretim Desteğinden yararlanabileceklerdir. Teşvikten yararlanmak isteyen velilerimiz e-kılavuz doğrultusunda başvurularını yapabileceklerdir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda teşvikten yararlanmak isteyen velilerin müracaatları Bakanlık tarafından değerlendirilecek, hak kazananlar ilan edilen takvim doğrultusunda duyurulacaktır.

Kılavuz 7.sayfa

5. DESTEKTEN YARARLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİ VELİLERİNİN/VASİLERİNİN YAPACAKLARI İŞLEMLER

a) Veliler/vasiler, öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmî/özel okul müdürlüklerinde, e-okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvurularını yapacaktır.

b) Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nda (Ek-12) yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacaktır. Yanlış bilgi ve belge sunanların başvuruları ve eğitim-öğretim desteği hakları geçersiz sayılacak olup haklarında yasal işlem yapılacaktır.

c) Veliler/vasiler, uluslararası federasyonlarca yapılmış olan ve öğrencinin katılmış olduğu olimpiyatlar ve resmî makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin bir örneğini asıllarını ibraz etmek suretiyle başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

ç) Veliler/vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2017 yılı Mayıs-Haziran-Temmuz aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge ve bu e-Kılavuz ekinde yer alan Gelir Beyan Taahhütnamesini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir. Belirtilen aylara ait bordrosu alınamayan kişiler için 2017 yılına ait son alınan bordroya göre işlem yapılacaktır. Herhangi bir gelir beyan etmeyen anne, baba veya veli/vasi ise; Mal Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumlarından 2017 yılında gelir getirici herhangi bir işi olmadığına dair resmi belgeyi alarak okul müdürlüğüne teslim edecektir.

d) Veliler/vasiler, üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeleri ile e-Okul sistemi dışındaki kardeş öğrencilerin öğrenim belgelerini başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

e) Eğitim ve öğretim desteği tercihi yapmaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapabilecektir.

Bu anlamda velilerimizin, “5580 Sayılı Kanun Kapsamındaki Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu’nun” tümünü incelemeleri uygun olacaktır. Başvuru yapmak isteyenlerin kılavuzda belirtilen esaslara göre, 10 Ağustos - 6 Eylül 2017 tarihleri arasında Ek-12 formunu doldurarak ve belgeleri tamamlayarak okul müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü internet sayfasından indirilebilir. Mutlaka İNCELENMELİDİR.

http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_08/08094855_2017-2018_EYYTYM_YYRETYM_DESTEYY_KLAVUZU.pdf

 

 

    Saygılarımla

  Didem ÖZKAN

 Kampüs Müdürü

 

 

Ek: Eğitim Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu (Ek-12)