Öncelikle tatilin nasıl geçeceğine karne notlarına bakarak karar verilmemelidir. Notu düşük ya da yüksek olsun, öğrencilerin tatilde en temel ihtiyacı, ailece etkin vakit geçirmek ve iletişim kurmaktır.

Bir diğer önemli nokta; bilgisayar, tablet, telefon kullanımının tatil sürecinde iyi yönetilmesidir. Günümüzde öğrencilerin tatili güzel geçirme algısı, teknolojik aletler ve internetle sınırsız zaman geçirmektir. Bu noktada, anne babalar duygusal değil, kararlı bir tavır göstererek sınır koymalıdırlar.

Teknoloji ve internet kullanmak yerine, çocukların sosyal becerilerinin gelişmesi için ailesiyle, arkadaş çevresiyle yüz yüze vakit geçirmesi daha sağlıklıdır. Ayrıca doğada olmak, müze gezileri, tiyatro ve sinema etkinlikleri, yaşlarına uygun atölye çalışmaları, olanaklar dâhilinde tarihi geziler yapmak onların kişisel gelişimi için çok daha verimlidir.

Birinci yarıyılı tamamladık, dinlenip yenilenme zamanı… Sömestir tatili, ikinci döneme yeni ve gerçekleştirilebilir hedefler belirlemek için de en uygun zamandır. Ailece iyi değerlendirmeniz dileğiyle..