Değerli Velilerimiz,

 

Okulumuz Vadi İstanbul Fen Bilimleri Ortaokulu, uluslararası bir projede yer alacaktır. “Bana Avrupa’dan Bahset” (Parle-moi d’Europe) adı verilen bu proje, merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (European Union National Institutes for Culture – EUNIC) tarafından organize edilmektedir. Bu projeye Paris’ten üç okul ve 7 farklı Avrupa ülkesinden 7 okul katılacaktır.

 

Projenin amacı öğrencilerde kendi ülkelerine özgü kültür değerleri hakkında bilinç kazandırmak ve bu bilinci diğer ülkelerin öğrencileri ile paylaşmalarını sağlamaktır. Bu amaçla öğrenciler, ülkelerinde bulunan kültür varlıkları hakkında görsellerle beraber kendi dillerinde anlatım yapacakları birkaç dakikalık videolar hazırlayacaklardır.

 

Toplanan görsel ve işitsel malzeme öncelikle Paris’te sonrasında katılımcı okullarda sergilenerek öğrencilerin farklı ülkelerin kültürlerini tanımaları ve onlarla iletişime geçebilmeleri arzulanmaktadır.

 

Okulumuzda bu projeye katılmak isteyen öğrencilerimiz:

 

1. Öncelikle hangi tip bir kültür varlığından söz edeceklerini belirleyecekler. Bu kültür varlıkları Kapadokya, Efes veya Topkapı Sarayı gibi bir Dünya Mirası Mekânı da olabilir ya da çay, simit, horon, nazar boncuğu gibi bize özgü kavramlar da olabilir.

 

 

2.  Belirlenen kültür varlığı hakkında bilgi toplayacaklar ve bunları kendi cümleleri ile ifade edecekler.

 

 

3. Bu ifadelerini görsel malzemeler yardımıyla en az 40 saniye en fazla 2 dakikalık videolara dönüştürecekler. Bu noktada öğrenci isterse fotoğraflardan faydalanabilir, isterse de (örneğin Aya Sofya’ya gidip) kendisi de çekim yapabilir.

 

 

4. Hazırladıkları videoları en geç 19 KASIM 2018 – PAZARTESİ günü sınıf danışman öğretmenleri ile paylaşacaklar.

 

 

Bir veli olarak sizlerden ricamız, sizin de bu projede öğrencilerimize fikir vermek ve onları heveslendirmek anlamında bize destek olmanızdır.

 

 

Saygılarımızla.